U organizaciji Općine Bužim i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” prigodnim programom bit će obilježen 25. novembar – Dana državnosti BiH. Nakon svečanog prijema 24. novembra (petak) u 10:30 sati, kod Općinskog načelnika Općine Bužim u sali Općine Bužim, programom je istog dana predviđena posjeta Turbetu generala Izeta Nanića i boraca-šehida 505. Vbbr., sa početkom u 11:00 sati, gdje će biti položeno cvijeće i proučena Fatiha.

U večernjim satima u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje održat će se Svečana akademija povodom obilježavanja ovog značajnog datuma.

Svečanu akademiju obogatit će svojim nastupom Ženski gradski hor i promocija knjige “Reload-priče iz života” autora Akifa Agića.

Naime, radi se o knjizi koja je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog rada. “Zlatna knjiga”, kako je podnaslov ovog djela, je po svemu drugačija. U njoj autor piše o ljubavi, o ratu, o radosti, o tuzi, o domovini, o prošlom vremenu, o budućnosti i vjeri u bolje sutra. Ovo su životne priče jednog ratnog reportera, koji je zabilježio obične, male ljude i ono što se dešavalo u BiH.

POZIVAMO SVE GRAĐANE DA UZMU UČEŠĆE U OBILJEŽAVANJU OVOG ZNAČAJNOG DATUMA.