Općinski načelnik Zikrija Duraković zajedno sa predsjedavajućim OV Općine Bužim Safetom Ljubijankićem te predsjednikom MZ Vrhovska i vijećnikom u Općinskom vijeću Nezirom Tahićem posjetili su izvođenje radova na novoj dionici lokalnog puta Bezi-Bajrektarević polje u MZ Vrhovska.

Dionica duga preko 500m a vijednost izvedenih radova je cca 100 hiljada KM za koja su sredstava  obezbijeđena iz budžeta Općine Bužim. Izvedene radove radila je domaća bužimska firma “Kov-Grad”.

 “Putevi su ono što je jako značajno našem stanovništvu za život i mi moramo tome i u narednom periodu posvetiti pažnju te u skladu sa mogućnostima rješavati njihove zahtjeve za rješavanje lokalne putne mreže” kazao je općinski načelnik Zikrija Duraković.

“Na osnovu odluke Općinskog vijeća Općine Bužim koja je donešena u šestom mjesecu ove godine, danas prisustvujemo završetku lokalnog puta u Vrhovskoj. Opredjeljenje općinskog vijeća je da će i u narednom period posebnu pažnju posvetiti izgradnji lokalne putne mreže i stvaranju boljih uvjeta života građanima Općine Bužim” rekao je predsjedavajući OV Safet Ljubijankić.