Živa visoko u termometru nije mogla zagrijati pijesak Volley Arene kao što je bila zagrijana atmosfera zbog 4. po redu turnira odbojke na pijesku u organizaciji OK Bužim i ŽOK Bužim u okviru manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

m_turnir3

11 ekipa borilo se za naslov prvaka kojeg je i ove godine branila ekipa Čaršija čiji su članovi Adnana Šahinović i Bege Bajrić. U 19 sati počele su polufinalne utakmice. Utakmicu za treće mjesto ispred ekipe Hamze i Gazije za koju su nastupali Amel Dizdarević-Bilin i Amel Isaković odnijela je ekipa Mulalići, istoprezimenih Sulejmana i Amira, hadžije.

U finalnoj utakmici naslov su branili odbojkaši ekipe Čaršija, ali su se ove godine morali zadovoljiti drugim mjestom jer je naslov prvaka pripao ekipi T1 i T2, poznatih trenera odbojke u Bužimu, Edina Mulalića i Aladina Ičanovića. Pobjednicima su pripali pehari i medalje te majice s motivom heroja u našim uspomenama, generala Izeta Nanića.  Sponzori turnira su Općina Bužim i Sportski savez općine Bužim.