U kabinetu Općinskog načelnika danas su potpisana dva Sporazuma o prijenosu namjenskih sredstava iz budžeta općine Bužim i  sa transakcijskog računa Mjesne zajednice Lubarda na račun Općinskog organa uprave općine Bužim, u svrhu sufinansiranja kapitalnih projekata u Mjesnim zajednicama Lubarda i Konjodor a koji su značajni za sve njene građane i svakako  za općinu Bužim.

Sporazum je u ime Općine Bužim potpisao načelnik Agan Bunić, dok je ispred Mjesnih zajednica Asim Sijamhodžić i Remzija Pajalić. Današnjem potpisivanju Sporazuma prisustvovalo je i nekoliko građana pomenutih Mjesnih zajednica.

Potpisivanjem  Sporazuma sa Mjesnom zajednicom Konjodor općina Bužim će sufinansirati izgradnju Javne rasvjete u zaseoku Pajalići u iznosu 2.000,00 KM, također potpisivanje Sporazuma sa Mjesnom zajednicom Lubarda općina Bužim se obavezuje da sredstva u iznosu od 45.000,00 KM koja su uplaćena od strane Vlade USK-a utrošiti u izgradnju puta Baltići- Eminići.

„Današnjim potpisivanjem ova dva sporazuma mi smo, rekao bih slobodno nastavili kontinuitet koji smo imali u protekloj 2013. godini na polju infrastrukturnih projekata i ovo neka nam bude pretpostavka za dalji razvoj svake naše mjesne zajednice gdje ćemo na taj način biti svi zadovoljni“, kazao je načelnik općine Bužim Agana Bunić.