Načelnik općine Bužim Agana Bunić i direktor firme Hidro Termo Centar d.o.o Sarajevo, Enver Sinanvić potpisali su danas Ugovor o nabavci cijevnog materijala, fazonskih komada i armatura za vodovod „Pivnice“, ukupne vrijednosti 208.758,42 KM.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su još Abid Mulalić, predsjedavajući Općinskog vijeća, Ramiz Kišmetović, vijećnik u Općinskom vijeću Bužim, predsjednik Mjesne zajednice Konjodor Remzija Pajalić, predsjedink Građevinskog odbora Nisvet Jusić i nekoliko građana.

Remzija Pajalić, predsjednik MZ Konjodor ističe da ovim Ugovorom se nastavlja rješavati gorući problem stanovnika našeg naselja, koji su u ljetnim mjesecima bili primorani vodu dovoziti iz okolnih mjesta.

„Općina Bužim izdvojila je iz budžeta i obezbijedila sa viših nivoa vlasti, do sada sva sredstva za izgradnju vodovoda „Pivnice“, istekao je Bunić, te dodao da u ovu mjesnu zajednicu je u proteklom periodu uloženo više od 400.000,00 KM u vodosnadbijevanje, uličnu rasvjetu izgradnju i asfaltiranje puteva, od čega su i mještani, kroz razne projekte učestvovali sa svojim sredstvima.

Izgradnja vodovoda „Pivnice“ jedan je od najznačajnijih kapitalnih projekata koji se radi u posljednjih nekoliko godina u općini Bužim i svakako za sugrađane koji žive u mjesnoj zajednici Konjodor, jer će im vodovod puno značiti za domaćinstvo, ali i za proizvodnju kojom se bavi 80 % stanovništva, a to je proizvodnja maline. Za ovu fazu izgradnje vodovoda obezbijeđena je većina finansijkih sredstava, nešto od Fonda zaštitu okoliša FBIH, dio iz općinskog budžeta. Jedan dio sredstava će se obezbijediti putem mjesne zajednice Konjodor, te očekujemo da će i Kantonalno ministarstvo poljprivrede u narednom periodu ispoštovati potpisani ugovor sa Općinom Bužim i doznačiti sredstava u iznosu od 100.000,00 KM. Dobivanjem građevinske dozvole od strane Ministarstva prostornog uređenja USK-a mogu da počnu radovi na izgradnji potisnog cjevovoda.

Također, kao i prethodne godine nastavljamo i ove godine sa ulaganjem u infrastrukturne projekte, što ćemo bitno olakšati život građana u svim mjesnim zajednicam, te uz podršku građana koji su prepoznali u Općini Bužim partnera na kojeg se mogu osloniti i to povjerenje koje sada imamo kod sugrađana naš je najveći uspjeh“, kazao je načelnik Bunć.

Više slika pogledajte ovdje