Povodom Dana općine Bužim upriličen je prijem za mališane Dječijeg vrtića Bužim. Najmlađe Bužimljane koji su došli u pratnji direktora Neđžada Grošića i vaspitača u općinskoj sali sa slatkišima i sokovima su dočekali načelnik općine Agan Bunić sa saradnicima.

Mališani su na prijemu pripremili posebno izneneđenje i načelniku poklonili veliku rođendansku tortu, koju su za 19. rođendan poklonili svome gradu, te svoj crtež koji su uradili zajedno sa vaspitačicama. Pored toga, priredili su pjesmice i recitacije i na taj način čestitali Dan općine Bužim.

„Načelnik se najmlađim stanovnicima zahvalio na prigodnim poklonima i kazao da je ovo sigurno najljepši prijem koji općina može organizovati. Prelijepo je vidjeti ovu dječicu u općinskoj sali i dječija prava svima treba da budu prioritet kako bi sva djeca imala sretniju i bolju budućnost. Također, izrazio je zadovoljstvo što vrtić funkcioniše po prvi put u punom kapacitetu. Djeca su zadovoljna hranom, vaspitačima i igračkama, a mi ćemo ovakve aktivnosti podržavati i u budućem periodu jer vrtić mora funkcionisati bez obzira na materijalnu situaciju, rekao je Bunić.

Više slika možete pogledati ovdje