Općinski načelnik Agan Bunić u prostorijama Općine Bužim jučer je ugostio predstavnike  Udruženja navijačke skupine  reprezetacije Bosne i Hercegovine, poznatiji po simpatičnom nazivu „Ljuti Krajišnici“.

Govorilo se o radu udruženja i svakako o trojici mladih Krajišnika Almiru Kasumović, Vildanu Pehlići i Hasibu Mahmiću koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći vraćajući se sa posljednje utakmice kvalifikacija reprezentacije Bosne i Hercegovine u Litvaniji. Načelnik je izrazio saučešće i žaljenje zbog tragedije koja je šokirala ne samo Kanton, Državu već i čitav region.

„Općina Bužim u skladu svojih mogućnosti će podržati rad navijačke skupine „Ljuti Krajišnici“, jer su prije svega ovi hrabi momci patriotizmom pokazali kako se voli domovina Bosna i Hercegovina, tako da podrška općine Bužim neće izostati. Želim im puno uspjeha u daljnem radu, poručujem im da zauvijek čuvaju uspomenu na svoje nesretno izgubljene prijatelje i da nastave ideju koju su ova tri hrabra mladića započela, te ujedno pozivam svoje bužimljane da se pridruže ovoj navijačkoj skupini “, – kazao je između ostalog načelnik Agan Bunić.

U znak zahvalnosti „Ljuti Krajišnici“ su načelniku Aganu Buniću uručili majicu, koja je oslikana zastavom i ljiljanima, osim patriotizma, simbolizira snagu, odlučnost i humanost.