Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” i Općina Bužim, u saradnji sa srednjom i osnovnim školama na području bužimske općine organiziraju obilježavanje 100 godina obrazovanja u Bužimu.

“100 godina savremenog osnovnog i 20 godina srednjeg obrazovanja na području općine Bužim” zvaničan je naziv manifestacije kojom će ove institucije obilježiti ovaj značajan period.

Manifestacija će trajati 4 dana, a obiluje bogatim i zanmljivim sadržajem, počinje u srijedu (13.11.2013.) dokumentarnom izložbom u Muzeju USK, a završava u subotu svečanom akademijom u amfiteatru srednjoškolskog centra u Bužimu.

Program obilježavanja:

13. novembar (srijeda)

19:00 sati, Dokumentarna izložba nastavnih učila i starih školskih dokumenata osnovnih i srednje škole u Bužimu, Galerija Muzeja USK-a,

14. novembar (četvrtak)

18:00 sati, Proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednje škole u Bužimu, amfiteatar MSŠ Bužim,

19:00 sati, Izložba umjetničke keramike na temu Glagoljska ploča, Halida Emrić, amfitetar MSŠ Bužim,

15. novembar (petak)

17:00 sati, Okrugli sto na temu „Osnovnoškolska i srednješkolska tradicija na području općine Bužim, te zahtjevi odgojno-obrazovne reforme u BiH“ , amfiteatar MSŠ Bužim, (samo za prosvjetne radnike)

16. novembar (subota)

13:00 sati, Svečana akademija, amfiteatar MSŠ Bužim,