U protekla četiri dana u općini Bužim obilježeno je „100 godina savremenog osnovnog i 20 godina srednjeg obrazovanja“. Danas je Općinski načelnik Agan Bunić sa savjetnikom Mehmedom Ćenanovićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Safetom Ljubijankićem iz MZ Radoč posjetio učenike i nastavnike u  područnoj školi „Radoč“ uručivši im prigodne poklone.

Područna škola „Radoč“ kao prvo mjesto u kojem je neposredno pred Prvi svjetski rat izgrađena građanska osnovna četverogodišnja škola. Na taj način od srca želim da vam čestitam „100 godina savremenog modernog  obrazovanja“ i da vam poželim svako dobro u životu i radu. Stvarno uvijek kada se ovdje nađem sa vama uvijek se osjećam jako prijatno. Ponosim se ovom školom, riječi su načelnika Bunića.

Riječ je zaista o velikom jubileju za općinu Bužim, te svakako i za ovu područnu školu iza kojeg stoje brojni uspjesi jer su mnogi učenici iz ove područne škole istaknuti kulturni, javni, zdravstveni, prosvjetni i drugi radnici, kako u Bužimu tako i u čitavoj Bosni i Hercegovini.

Prisutnim se u ime škole i đaka obratila direktorica Razija Bakija, koja se zahvalila na dolasku i svakako na velikoj podršci i radu koju pruža načelnik Bunić našoj  školi, te uputila čestitku učenicima i svim uposlenicima škole povodom „100 godina osnovnog modernog obrazovanja“. Osvrnula se na projekte koje je potrebno uraditi u ovoj područnoj školi i na rezultate ostvarene u toku postojanja ove škole, te kazala kako je ova škola u proteklom periodu zabilježila značajne uspjehe u radu.

Mi smo tu kada treba uskočiti u pomoć u bilo kakvim problemima, tako da će Općina Bužim i pored teške ekonomske krize nastaviti ulagati u infrastrukturne projekte u MZ Radoč i svakako na područnoj školi „Radoč“. Učenici i nastavnici zaslužuju bolje uslove za pohađanje nastave i u narednom periodu to ćemo pokušati i obezbijediti svim učenicima i nastavnicima na području Općine Bužim,-kazao je načelnik Bunić.