U Bužimu je obilježena trideset i druga godišnjica od formiranja Glavnog kriznog štaba za područje Bužima i Štaba Teritorijalne odbrane Bužim i trideset i prva godišnjica od primopredaje ratne zastave 105. Bužimskoj udarnoj krajiškoj brigadi.

Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja sa područja općine Bužim, načelnik općine, predstavnici Općinskog vijeća, te vjerskog, kulturnog i društvenog života su na dostojanstven obilježili jedan od značajnijih datuma iz historije Bužima i tako odali dužnu počast svima onima koji su dali svoj doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje obilježavanje ovog značajnog datuma održano je na Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. viteške brigade gdje je proučena Fatiha i održan kratak historijski sat.

Ispred domaćina prisutnima se obratio općinski načelnik Mersudin Nanić koji je istakao važnost obilježavanja ovakvih datuma, ali i bolju posjećenost ovakvim događajima koji su obilježili jedno teško vrijeme početkom agresije na RBiH.

Kratak historijski sat o događanjima iz tih prvih ratnih dana održao je Izet Ljubijankić koji je posebno naglasio važnost pravovremenog organizovanja i formiranja prvih vojnih jedinica na području tadašnje Mjesne zajednice Bužim. Govorio je i o vojnom ali i političkom organizovanju naroda ovog kraja koji je na vrijeme shvatio nadolazeći ratni vihor.

Ispred Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma i događaja prisutne je pozdravio predsjednik Organizacionog odbora Edham Eminić koji je najavio ovogodišnje obilježavanje Dana Armije RBiH gdje će se na spomen obilježjima u svim gradovima i općinama na području Unsko-sanskog kantona 14. aprila sa početkom u 11:00 sati proučiti Fatiha i na taj način odati dužna počast svima onima koji su dali ono najvrijednije a to je život u odbrani države Bosne i Hercegovine, dok će se centralna svečanost obilježavanja Dana Armije RBiH održati u Bihaću 15. aprila 2024.godine.