U amfiteatru MSŠ“ Bužim danas je svečano obilježen  Dan škole, dvadesetprva godišnjica postojanja ove obrazovne ustanove. Na početku programa, prisutnim gostima obratio se direktor Zlatan Topić te im čestitao školski praznik. Ispred općine Bužim svečanost je uveličao savjetnik Općinskog načelnika Zijad Nanić, i predsjedavajući Općinskog vijeća općine Bužim Abid Mulalić.

Najbolji pokazatelj opravdanosti osnivanja ove  obrazovne ustanove  jesu  njeni prvi učenici koji su  danas profesori i njeni rukovodioci, a ne mali broj je i onih koji su uspješni  i u drugim sredinama u različitim područjima djelovanja. Svim učenicima i profesorima iskrena čestitka povodom Dana škole sa željom za puno uspjeha u svim područjima vašega života i rada, istakao je  savjetnik Nanić u svome izlaganju.

Nakon obraćanja domaćina i gostiju uslijedio je zanimljiv kulturno-zabavni program kojeg su izveli učenici MSŠ“ Bužim“. Prisutni su mogli i vidjeti izložbu učeničkih radova.

Srednja škola u Bužimu osnovana 16. oktobra 1993. godine, u samom jeku rata.  Do izgradnje novog objekta nastava je izvođena u staroj zgradi Osnovne škole „Bužim“. Godine 1995. započela je izgradnja novog objekta srednje škole u kojem je nastava krenula školske 1999/2000. Na prijedlog Ministra obrazovanja nauke, kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Enesa Karića, izgradnju Srednjoškolskog centra finansirao je Visoki saudijski komitet.

Više slika pogledajte na JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”