Obilježavanje bitke “Breza 94” počelo je učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške bužimske brigade.

Na koti Radoč, održan je i historijski čas, a pred mnogobrojnim skupom, borci i starješine Brigade evocirali su uspomene na ovu akciju, kojom je direktno rukovodio Ratko Mladić, koji je u navedenoj akciji i ranjen od strane hrabrih bužimskih vitezova.

O jednoj od najvećih ofanziva kojom je komandovao haški optuženik Ratko Mladić i u kojoj je učestvovalo oko 9.000 neprijateljskih vojnika, nakon historijskog sata govorili su: Zijad Nanić, ratni pomoćnik komandanta za bezbjednost,  Nijaz Veladžić – Veljun, kao i borci direktni učesnici u borbi koji su imali priliku evocirati svoje uspomene na ovu veliku bitku.

Zahvalu bužimskim vitezovima, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima na izvojevanoj pobjedi u ovoj veoma značajnoj operaciji izrazio je načelnik općine Agan Bunić, koji se obratio ispred Općine Bužim i Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma za općinu.

Više slika pogledajte na JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”