Čast i zadovoljsto nam je obavijetiti javnost, ali i sve bicikliste sportiste kao i ljubitelje biciklističkog sporta i svih ostalih sportova, da će Biciklistička utrka „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine“ za 2014. godinu po drugi put za redom održati tj. krenuti iz našeg viteškog grada Bužima 15.06.2014. godine (nedjelja), s početkom u 10:00 sati.

Start utrke Prvenstva BiH je zajednički za sve učesnike iz centra Bužima. Staza cestovnog prvenstva je Bužim – Brigovi – Konjodor – D. Koprivna – Bašče – Gnjilavac/Jošani – Ostrožac – Srbljani – Kostela – Pokoj – Bihać– Pritoka – Ripač – Ćukovi – Orašac – Kulen Vakuf, u ukupnoj dužini od oko 85 km.

Generalni pokrovitelji „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine“ su Općina Bužim, općinski načelnik Agan Bunić i Općina Bihać, općinski načelnik Emdžad Galijašević.

Organizator „Cestovnog Prvenstva Bosne i Hercegovine za 2014. godinu“ je Biciklistički klub „Krajina“ iz Cazina i Biciklistički Savez Bosne i Hercegovine, suorganizator Prvenstva Bosne i Hercegovine u Cestovnoj disciplini je Biciklistički klub „Bužim“ iz Bužima.

Direktor utrke prvenstva je Mensur Silić, Predsjednik i trener Biciklističkog kluba „Krajina“ iz Cazina. „Cestovno Prvenstvo Bosne i hercegovine“ za 2014. godinu organizira se i održava po UCI pravilima (UCI-svjetska biciklistička organizacija) i pravilima BISABIH (BISABIH- biciklistički savez Bosne i Hercegovine).

Zlatni Sponzori prvenstva su: Sportski savez općine Bužim, Sportski savez općine Bihać, d.o.o Kov-grad  Bužim, Renta car i prodaja vozila Joury auto Cazin. Srebreni Sponzori prvenstva su ZU Dom zdravlja Bužim i Caffe Bar Histrion Bužim.

Dođite u što većem broju u Bužim, Bihać, Cazin i Kulen Vakuf ili izađite pored ceste i pored svojih kuća na dijelovima gdje utrka prolazi, te na taj način podržite i popratite „Cestovno Prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2014. godinu“.