Ovih dana Općinski načelnik Agan Bunić nastavlja sa potpisivanjem Ugovora kako bi se ravnomjerno razvijale sve mjesne zajednica na području naše općine. Ovaj put radi se o vrlo važnom infrastrukturnom projektu izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji lokalne ceste Mrazovac-Radoč, dionica Prokop I faza čija vrijednost je  47.625,00 KM a nakon provedene procedure javne nabavke u kojoj je kao najpovoljniji ponuđač izabrana firma d.o.o. „KOV-GRAD“ Bužim, s kim je i potpisan Ugovor u kabinetu Općinskog načelnika.

Projekat finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ova vijest će posebno obradovati mještane Mrazovca i Radoča što im se napokon ostvaruje san o izgradnji jedne moderne saobraćajnice u spajanju sa općinom Bužim.

„Naime, ovo je samo jedan u nizu podržanih projekata od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica tokom ove godine. Moram kazati da smo prije nekoliko dana potpisali još jedan veoma značajan infrastrukturni projekat, za naseljeno mjesto Čava i Radoč. Ovim putem općina Bužim, iskazuje duboku zahvalnost resornom ministru mr. Adilu Osmanoviću, na prepoznavanju važnosti i vrijednosti naših projakata prevenstveno zbog raseljenih osoba i izbjeglih na području naše općine. Općina Bužim će i dalje imati inicijativu u pogledu apliciranja određenih projekata prema ovom ministarstvu a koji su od značaja za našu cjelokupnu Zajednicu. Ova dionica je posebno značajna što se gradi pored džemata i loklane džamije Prokop, čime će se olakšati pristup navedenom objektu“,- kazao je tom prilikom načelnik općine Bužim Agan Bunić.