U cilju privlačenmja većeg broja stranih investicija u Bosnu i Hercegoviu iz Turske, Fondacija BIGMEV organizuje edukacijski ciklus pod nazivom „Pisanje i implementacija investicijskih projekata“

Činjenica je da se većina firmi u BiH, koje posjeduju dobre investicijske projekte, susreću sa poteškoćama u pisanju i pripremanju projekata, te pronalasku investitora. Eksperti za pisanje projekata iz Direkcije za podršku malim i srednjim poduzećima Republike Turske ( KOSGEB) će kroz petodnevnu edukaciju pomoći učesnicima da svoje ideje pretoče u konkretne projekte. Pored teorijskog znanja, fokus će biti na pisanju i pripremanju projekata tokom trajanja edukacije.

Nakon edukacije, pripremljeni investicijski projekti će biti revidirani i predani na evaluaciju, a zatim će finalizirani projekti biti ponuđeni investitorima u Turskoj. Svi zainteresovani investitori za projekte će biti pozvani u BiH gdje će dobiti mogućnost da se sastanu sa vlasnicima projekta.

Fondacija BIGMEV, sa sjedištem u Istanbulu, osnovana je 2010. godine s ciljem razvoja odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Predstavništva BIGMEV-a se nalaze u Sarajevu i Bursi. Fondacija je za tri godine postigla velike uspjehe, a ujedno je potpisala i UN-ov globalni sporazum.

S toga pozivamo sve kompanije koje spadaju u mala i srednja preduzeća, a koji imaju potrebu za ovakav vid edukacije da se prijave putem web stranice www.bigmev.org jer broj učesnika je ograničen na 15 po svakom gradu. Edukacija će se održati u Bihaću od 26.05 do 30.05.2014. godine. Kontakt osoba iz BIGMEV-a je  Almir Mukača, projekt menadžer.