BUŽIM- GRAD TAEKWANDOA I ODBOJKE

U sklopu manifestacije Dani općine Bužim, večeras u Velikoj sali JU„Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, održana je svečanost proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Bužim za 2013. godinu, u organizaciji Sportskog saveza općine Bužim.

Ispred organizatora, Sportskog saveza Bužim, prisutnima se obratio predsjednik Saveza Admir Sijamhodžić, koji je prisutnima govorio o protekloj godini i aktivnostima koje je Savez i njegove članice provodili.

1911805_620248204715127_1316514698_n

U prisustvu načelnika općine Bužim Agana Bunića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Abida Mulalića, kantonalnog zastupnika Kasima Mulalića, Šefika Veladžića i  mnogih ličnosti iz sportskog i kulturnog života u prepunoj Velikoj sali dodijeljena su sportska priznanja najuspješnijim u kalendarskoj 2013. godini, a za najboljeg sportistu općine Bužim u ovoj godini je proglašen Haris Skenderović, član Taekwando kluba „Fadil Bajrektarević-Gazija“.

IMG_8683Načelnik općine Bužim u svom je obraćanju kazao da će se Općina Bužim u budućem periodu više baviti razvojem sportske infrastrukture. Kazao je kako je završen i novi projekat za sportsku dvoranu, jer je raniji bio nerealan i iznosio je preko 6 miliona, za razliku od novog projekta prema kojem bi izgradnja sportske dvorane koštala do 1 milion i 300 hiljada KM.

Načelnik Bunić je, također, kazao kako će ovogodišnji sportista godine, ali i budući, dobiti prigodnu novčanu nagradu od Općine Bužim, i da će to biti praksa, bar za vrijeme njegovog mandata. Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalno sportskog saveza, Emir Dautović, čestitao je sportistima, te kazao kako je oduševljen izgledom nove Velike sale, kazavši da će se sljedeći kantonalni izbor sportiste godine održati upravo u Bužimu, u Velikoj sali JU “Centra za kulturu sport  i informisanje” Bužim.

Najuspješniji u 2013. godini

Sa nagradama se krenulo od „Specijalno priznanje Sportskog saveza općine Bužim za razvoj i popularizacije sporta na području općine Bužim i šire“, tako da su ova priznanja dobili: Samir Šahinović, Jasmin Šahinović, Šefik Veladžić, Šefkija Skenderović-Buha, Šefko Tukar, Husein Krupić, Hasan Ramić, Kemo Dizdarević, NK „Bratstvo-Veterani“, OK Bužim.

U kategoriji „Posebna priznanja“ dodijeljeno je sedamnaset priznanja. Poseba priznanja su uručena mladim sportistima, sportskim perspektivama: Adić Mehić, Mehmed Krupić, Amila Skenderović, Nail Tahić, Hasan Begović, Adna Muratović, Bekira Nanić, Ema Ramić, Ena Isaković, Aid Isaković, Sara Ćatić, Davud Ćatić, Ilhan Elkasović, Edna Mustafić, Amina Dedić, Amila Šahinović i Anes Cinac. Također, posebna priznanja za ženske i muške sportiste, uzrasta 15-17 godina, dobili su Berina Krupić, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“ i Muamer Isaković, OK Bužim.

U kategoriji „Sport za invalidna lica“ – Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji proglašen je Amir Ćosić, Ribarska sekcija SSRI, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji Ribarska sekcija SSRI, najuspješniji trener u ovoj kategoriji je Amel Ćatić KSO, i najuspješniji sportski radnik Nijaz Isaković KSO-SSRI.

Kategorija „Školski sport“ – Najuspješnija sportašica-učenica u školskom sportu je Amila Makić,  Osnovna škola Konjodor i sportaš-učenik iz Osnovne škole Bužim Samir Šahinović.

A za najuspješniju sportašicu-učenicu u školskom sportu proglašena je Vedina Ičanović, Srednja škola Bužim i sportaš-učenik Kenan Mulalić. Za najuspješnijeg pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja u ovoj kategoriji proglašen je Ismet Paloš iz Mješovite srednje škole Bužim, te najuspješnija sekcija u školskom sportu srednje škole je stonoteniska sekcija MSŠ Bužim.

Kategorija „Posebna priznanja SSOB“ – Posebno priznanje u loptačkim sportovima uručena su Cinac Nedim OK Bužim, borilačkim sportovima Nejra Bajrektarević, borilačkim sportovima Šemsudin Alešević, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“, i u ostalim sportovima Samir Kišmetović.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Edin Mulalić, OK Bužim, a za najuspješnijig trenera Amir Tahić, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“.

Za najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa OK Bužim, a najuspješnija ženska ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽOK Bužim.

Najuspješnijim kadetom u 2013. godini proglašen je Davud Dedić, Karate klub Bužim, dok je za najuspješniju kadetkinju proglašena Medina Tahić, iz kluba ŽOK Bužim.

Najuspješniji juniori su Rifet Alešević, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“, a  najuspješnija juniorka Edina Mulalić, ŽOK Bužim.Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji u 2013. godini Sportski savez općine Bužim odlučio se bez imalo dvojbe za Adema Krupića, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“, a u ženskoj konkurenciji Najla Krupić, također član Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“

Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji u 2013. godini Sportski savez općine Bužim odlučio se bez imalo dvojbe za Adema Krupića, Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“, a u ženskoj konkurenciji Najla Krupić, također član Taekwando klub „Fadil Bajrektarević-Gazija“

Više slika možete pogledati ovdje