Fotograf Sulejman Muratović, iako najmanje vremena provodi u rodnom Bužimu, ponosno se predstavlja kao Bužimljanin i promoviše ovaj viteški grad kad god za to ima priliku.

U poslijednje vrijeme postao je vrlo zapažen u svom poslu kako u Bosni i region, tako i u drugim zemljama diljem svijeta. Kao istaknuti fotograf, ali i dobar režiser, samo u ovoj godini za općinu Bužim je uradio jako mnogo. Autor je projekta virtuelna šetnja općinom Bužim, održao je izložbu fotografija pod nazivom “Zavičaj” koju je također posvetio rodnom gradu, režirao je fantastičan spot “U hladu Arša” za hor duhovne muzike “Gazija”, gdje je, također, na najbolji mogući način napravio turističku razglednicu općine Bužim.

Njegova zadnja izložba fotografija pod nazivom “Zapis o Zemlji” organizovana u Zagrebu, medijski nastup na HTV 1 i drugi javni nastupi ovih dana, također su bili u znaku Bužima.

Zbog toga se s pravom može reći da je Muratović, iako živi u Tuzli, pravi ambassador za kulturu viteškog grada Bužima.

Za kraj, preporučujemo da pogledate prilog Maje Nikolić i Muhamade Kahrimanovića, emitovan na TV Liberty u kojem Sulejman Muratović prvi put javno govori o sebi i svojim uspjesima i, naravno, ponovo promoviše Bužim.

Prilog pogledajte klikom OVDJE.

 

bportal.ba