U kabinetu općinskog načelnika Mersudina Nanića danas su potpisana dva ugovora o regulaciji korita rijeka Bužimnice i Baštre sa izvođačem radova „Velić kop“ d.o.o. iz Bosanske Krupe ukupne vrijednosti 64.872,05 KM.
Ugovore su potpisali direktorica poduzeća „Velić kop“ Senada Velić i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.
Realizacija ovih projekata dio je aktivnosti koje Općina kontinuirano provodi kada je u pitanju rješavanje regulacija korita na području općine Bužim.
Čišćenje korita nije samo proaktivna mjera protiv poplava, već investicija u zaštiti okoliša i sigurnosti zajednice, odnosno mještana koji žive u blizini pomenutih rijeka.
-„Općina Bužim kontinuirano radi na uređenju korita rijeka i riječica na svom području u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara od poplava. Potpisanim ugovorima izvršiće se uređenje rijeke Bužimnice u Mjesnoj zajednici Varoška Rijeka i rijeke Baštre u Mjesnoj zajednici Čava gdje je proteklih godina redovno dolazilo da izlijevanja vode iz korita i plavnjenja stambenih objekata, putne infrastrukture i poljoprivrednih površina. U narednoj godini nastavljamo s novim dionicama kako bi u potpunosti izvršili regulaciju korita“,- istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.