U sali općine Bužim danas su u prisustvu kantonalnih zastupnika, predsjedavajućeg Općinskog vijeća, njegovog zamjenika, vijećnika u Općinskom vijeću i predsjednika građevinskih odbora potpisana dva ugovora, a koji se tiču izgradnje „Doma MZ Bućevci“ i izgradnja Česme „Lakinovac“.
Ugovore u ime općine Bužim potpisao je općinski načelnik Mersudin Nanić a u ime izvođača radova „Velić kop“ d.o.o Bosanska Krupa direktor Amel Velić.
Vrijednost projekta izgradnje „Doma MZ Bućevci“ je 39.786,18 KM, a uređenja česme „Lakinovac“ 29.868,93 KM koja su obezbijeđena u budžetu općine Bužim za ovu godinu.
„Kasno usvajanje ovogodišnjeg budžeta diktiralo je i dinamiku raspisivanja tendera za brojne planirane projekte u ovoj godini. Mogu reći da sam zadovoljan jer smo uz značajne napore stigli raspisati i potpisati ugovore za brojne infrastrukturne projekte koji su već u fazi realizacije, a danas smo potpisali ugovore za ova dva projekta u MZ Bućevci i MZ Lubarda gdje gradimo Dom mjesne zajednice i uređujemo česmu Lakinovac. Ako nam dozvole vremenski uslovi do kraja godine realizirat ćemo i preostale projekte koji su planirani budžetom. Posebno bi se zahvalio vijećnicima u Općinskom vijeću koji su podržali budžet općine Bužim za 2023.godinu i na taj način i sve projekte koji su se u njemu nalazili“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.