Općinski načelnik Merusdin Nanić razgovarao  je danas sa članom  IO Nogometnog saveza BiH Irfanom Durić, a povodom promocije prvog sudije u Premijer ligi BiH koji dolazi iz Bužima, te infrastrukturnim projektima i pomoći sportskim kolektivima na području općine Bužim.

Načelnik Nanić se zahvalio  članu IO Nogometnog saveza BiH na posjeti općini Bužim tokom tradicionalne manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima”, te izrazio puno podršku svemu onom što radi na promociji sporta i sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.  Načelnik je čestitao Hasanu Naniću na promociji u sudiju Premijer lige kao prvom sudiji sa ovih prostora koji će suditi na najvišem rangu fudbalskog takmičenja.

I Irfan Durić je uputio čestitku Hasanu Naniću, te naglasio kako  se nada da će svojim suđenjem u Premijer ligi BiH napraviti iskorak prema licenciranom sudcu UEFA-inih takmičenja.

Član IO Nogometnog saveza poklonio je načelniku dres reprezentacije BiH,  a treneru NK “Vitez” Edhamu Eminiću komplet lopti za narednu sezonu.