Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić primio je danas ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK-a Edvina Alijanovića, predsjednika Sportskog saveza USK-a Emira Dautovića, predsjednika Sportskog saveza općine Bužim Admira Sijamhodžića i direktora Centra za kulturu, sport i informisanje općine Bužim Vahidina Veladžića povodom priprema za dolazak ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Bužim na pripreme, a koju predvodi legenda BH košarke Razija Raza Mujanović.

Općinski načelnik Mersudin Nanić zaželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se na ukazanom povjerenju da Bužim bude domaćin ženskoj juniorskoj košarkaškoj reprezantaciji desetak dana u mjesecu junu, te posebno naglasio:-“Uvjeran sam da će se naša reprezentacija ugodno osjećati u Bužimu gdje će imati idealne uslove za održavanje treninga, a po potrebi i pripremnih utakmica jer naša dvorana ispunjava sve propisane uslove. Isto tako sam uvjeren da će svi sportski radnici dati svoj maksimum i staviti se na raspolaganje reprezentaciji za sve što im bude potrebno. Mi smo spremni pružiti i svaku drugu pomoć i podršku i ja bi se na kraju zahvalio premijeru USK-a, ministru, Alijanoviću i predsjedniku Sportskog saveza Dautoviću što su izabrali Bužim za domaćina reprezentaciji i mi ćemo sigurno to povjerenje opravdati”.

I ministar Edvin Alijanović pružio je podršku ovom događaju i domaćinstvo općine Bužim reprezentaciji, te naglasio da ministarstvo stoji na raspolaganju općini Bužim i sportskim savezima koji će ponijeti i najveći teret u organizaciji i pripremama ovog važnog događaja za Bužim i Unsko sanski kanton.

I predsjednik Sportkog saveza Unsko sanskog kantona Emir Dautović zahvalio se domaćinima što su prihvatili domaćinstvo i organizaciju priprema juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine  sa uvjerenjem da će pokušati organizirati i jednu pripremnu utakmicu reprezentacije u Bužimu.

Od 18.06. do 28.06. Bužim će biti domaćin juniorskoj košarkaškoj  reprezentaciji BiH i to je prilika da još jednom pokažemo da smo najbolji domaćini, da smo mjesto sportista, hrabrih i odvažnih ljudi, da smo dobri domaćini i najbolji prijatelji. Prilika je to da se naši sportisti druže, vide i uče od reprezentativki naše zemlje.