U MZ Bužim asvaltiran nekategorisani put Mezarje džemata Kamenica, gdje je općinski načelnik Mersudin Nanić obišao radove i podijelio sretne trenutke sa građevinskim odborom i imamom džemata Kemenica Senadom ef.Aljićem.
Riječ je o dionici dužine 440 metara. Vrijednost projekta je 60.000.00 KM, a projekat je sufinanciran po principu “Marka građani-marka Općina“. Izvođač radova bila je firma “Kov-Grad” Bužim.
U narednom periodu raspisat će se i izgradnja druge dionica puta u iznosu od 30.000,00 KM, čijom izgradnjom će se put u potpunosti povezati sa Magistralnom cestom u samom centru čaršije.
„Ovaj put je od izuzetne važnosti za građane koji će ga svakodnevno koristiti, kao i za sve džematlije jer ovaj put vodi do samih mezarja džemata Kamenica. Kao što vidite mi nastavljamo sa izgradnjom lokalne putne mreže u saradnji sa našim građanima na području naše općine, te na taj način nastavljamo sa stvaranjem bolje i brže povezanosti putne komunikacije. Uvjeren sam da će svi projekti koji su planirani u budžetu općine za ovu godin biti i završeni, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.