Dragi maturanti,
Obzirom da nisam imao priliku da vam uputim čestitku ispred vaše/naše škole, a povodom vašeg završetka srednjoškolskog obrazovanja, želim vam na ovaj način uputiti iskrene čestitke kao i vašim roditeljima.
Čestitam učenicima generacija četverogodišnjih i trogodišnjih škola. Od sutra kreće sasvim novi život za sve vas i ja vam želim svu sreću na tom putu, želim da ispunite sve svoje želje i dostignete sve svoje ciljeve. Želim vam da na visokoškolskim ustanovama steknete nova znanja i vještine i da nakon završetka školovanja gradite našu državu.
Nadam se da ćete upisom na fakultete širom Bosne i Hercegovine ili svojim prvim zapošljavanjem ispuniti svoje želje i očekivanja te postati ono za što ste godinama marljivo učili.
Pred vama su novi životni izazovi i zahtjevi, novi period života i rada, a ja vam želimo da na sve izazove koji vas očekuju odgovorite što uspješnije, uz nadu da će naša domovina Bosna i Hercegovina, biti bolja i prosperitetnija za vas i generacije koje dolaze.
Želim vam da vaši putevi budu usmjereni ka ispunjavanju vaših snova i ambicija, a da pri tome ne izgubite sebe i svoje dostojanstvo. Da stalno i ponosno ističete da ste ponosne Bužimljanke i Bužimljani, da gdje god da odete predstavite sebe i svoj grad u najboljem svjetlu.
Vjerujem da ćete postići sve ono što ste sebi postavili kao svoj cilj i u to ime još jednom vam želim svu sreću ovog svijeta.
Želim kazati i da je Općina uvijek pomagala i podržavala našu Mješovitu srednju školu u skladu sa svojim mogućnostima tako će biti i u budućnosti.
Tako smo ove godine budžetom planirali po prvi put sufinasiranje prijevoza za sve učenike i uvijek smo bili na raspolaganju za sve vaše projekte i ideje.
Još jednom upućujem iskrene čestitke i želim mnogo sreće i uspjeha u budućem školovanju i životu.
Vaš načelnik Mersudin Nanić