.,Poduzeće „KOV GRAD“ Bužima završilo je danas asfaltiranje nekategorisanog putnog pravca  “Varajića potok-Džinići” u Mjesnoj zajednici Bužim. Vrijednost izvršenih radova na ovom putnom pravcu je 29.986,00 KM, a finansiran je zajedničkim sredstvima građana i općine Bužim po sistemu „Marka građani-marka Općina“.
Završne radove na ovom lokalnom putnom pravcu obišao je Općinski načelnik Mersudin Nanić gdje je razgovarao sa mještanima ovog naselja oko završetka ovog putnog pravca u dužini od oko 300 metara.
-“Lokalna putna mreža se širi u svim Mjesnim zajednicama na području naše općine i stvaraju se bolji životni uslovi za sve naše stanovnike. Ovih dana završava  se  još nekoliko lokalnih  putnih pravaca, a istovremeno idemo sa kandidiranjem projekata koji će se realizirati slijedeće godine po sistemu “Marka građani-marka općina” koji se pokazao kao uspješan u proteklih nekoliko godina jer sami građani kandidiraju projekte koji će se realizirati“.- istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon obilaska radova u Džinićima.