Svjetski dan čišćenja obilježava se svake godine u septembru, a općina Bužim sa svojim Osnovnim i Mješovitom srednjom škole u okviru svjetske akcije “Očistimo zemlju za jedan dan 2022”  ( Let’s Do It) organizira čišćenje  javnih površina , te na taj način se pridružuju  Svjetskom pokretu ujedinjenog oko borbe za čistu i lijepu životnu okolinu.

Tim povodom u općini Bužim održan je radni sastanak na kojem je domaćin Općinski načelnik podržao ovu univerzalnu ideju koja u prvom redu ima za cilj razvijanja svijesti o čistoj životnoj okolini kod učenika osnovnih i srednjih škola ali i svih stanovnika općine Bužim.

Direktori Osnovnih škola sa područja općine Bužim i predstavnik Mješovite srednje škole dogovorili su  da se akcija čišćenja užeg gradskog područja održi u petak u trajanju od 10,00 do 11,30  sati, dok  će osnovci iz Čave i Konjodora svoju akciju čišćenja održati 26.09.2022.godine (ponedeljak).

Općinski načelnik Mersudin Nanić  se zahvalio svim direktorima škola koje su podržale ovu univerzalnu akciju, te posebno naglasio:-“Vjerujem u dobar odaziv učenika ovoj akciji čišćenja grada jer je ona dobrovoljna i na volonterskoj bazi. Koliko je bitno da se naš grad očisti od smeća toliko je bitno da naši učenici, mladi ljudi ali i svi stanovnici općine shvate kolika je vrijednost čistog i zdravog okoliša. Mi smo nadareni sa ovom čistom prirodom i trebamo je čuvati za naše buduće generacije”.