Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić primio je danas članice Udruženja žena “Izvor” iz Bužima, a povodom organizacije ovogodišnjeg dvanaestog po redu sajma “Naše domaće, sada i ubuduće” koji se već tradicionalno održava u mjesecu okobru.

Dani žene za sela imaju za cilj prezentaciju domaćih proizvoda, podizanju svijesti o važnosti žene u društvu, ukidanje margina na kojima se žene nalaze,  te odavanje priznanja njihovom radu i trudu. Žene imaju veliki značaj za razvoj ruralne sredine, te unapređenja kvalitete i uvjeta života u lokalnoj zajednici.

Općinski načelnik Mersudin Nanić se zahvalio članicama Udruženja žena “Izvor” na svim aktivnostima i projektima koje provode tokom cijele godine, a posebno na organizaciji sajma koji je u Bužimu postao već tradicionalan, te posebno naglssio:-“Općina Bužim će i ove godine podržati rad Udruženja žena Izvor u provođenju svih aktivnosti i projekata, a posebno organizaciju ovogišnjeg sajma koji već dugi niz godina promovira proizvode naših vrijednih žena ali isto tako promovira našu lokalnu zajednicu.

Žene Udruženja Izvor zahvalile su Općinskom načelniku na podršci i prijemu, te mu uručile  prigodan poklon domaćih proizvoda u znak zahvalnosti za sve ono što čini za njihovo udruženje ali i za općinu Bužim.