Danas su u sklopu manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2021.” maratonci istrčali  super maraton iz Bihaća, preko Cazina do Bužima gdje su na Turbetu generala Izeta Nanića i svih šehida 505-te Viteške brigade položili cvijeće i proučili fatihu.

Na Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih boraca 505. viteške brigade maratonce su  dočekali Općinski načelnik Merudin Nanić i predsjednik Sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić. 

Ispred maratonaca domaćinima i organizatorima ovogodišnje manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima  zahvalio se Himzo Šabićć, te posebno naglasio važnost održavanja ovog super maratona koji za cilj ima čuvanje uspomena na bužimske vitezove i njihovog komandanta Izeta Nanića.

Općinski načelnik Mersudin Nanić poželio je dobrodošlicu maratoncima u viteški grad Bužim i posebno istakao:-” Hvala vam što na ovakav način odajete dužnu počast našim najboljim sinovima već dvadeset i pet godina godina od kada je ovaj sadržaj uvršten u program Slobodarskih dana. Posebno mi je drago što našu manifestaciju podržavaju patrioti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će se tradicija održavanja super maratona nastaviti u budućnosti, a ja vam se zahvaljujem što ste dio naše manifestacije i što ste uveličali ove dane.”