Danas je asfaltiran nekategorisani putni pravac „Zelići“ u dužini od 1600 m i ukupne vrijednosti 223.828,94 KM. Građani i općina su u ovom projektu učestvovali sa po 50% sredstava „Marka građani-marka općina”, dok je Vlada USK-a za ovaj projekat izdvojila 25.000,00 KM. Završetku radova na ovom lokalnom putnom pravcu prisustvovao je općinski načelnik Mersudin Nanić, te je razgovarao sa mještanima naselja Zelići koji nisu krili svoje zadovoljstvo završetkom ovog puta koji će poboljšati kvalitetu života građana ovog naselja.

Načelnik općine Mersudin Nanić u razgovoru sa mještanima posebno je naglasio:

-„Jedinstveni projekat u BiH po kojem se radi putna mreža na prostoru općine Bužim pokazao se kao dobar, posebno zbog činjenice da građani sami predlažu projekte koji će se realizirati tokom budžetske godine. Općina prepoznaje aktivnosti naših građana i građevinskih odbora, te sve projekte finacijski prati prema modelu „Marka građani, marka općina“. Danas sam sretan jer vidim da su i naši građani sretni što vide moderan i asfaltirani put koji će svakako poboljšati uslove života, bolju saobraćajnu povezanost sa centrom općine i svakako sigurnost u odvijanju saobraćaja. Na kraju se želim zahvaliti i većini u Općinskom vijeću koju čine (SDA, SDP i SPU) koji su podržali ovogodšnji budžet i ovaj model finansiranja projekata kao i sve ostale projekte koji su se našli u budžetu za 2022.godinu”.

Do kraja građevinske sezone ostalo je još nekoliko mjeseci i svi potpisani ugovori na sanaciji i rekonstrukciji lokalne putne mreže na prostoru općine Bužim će se realizirati.