Danas  je na izletištu “Svetinja” održano sada već tradicionalno, druženje bivših pripadnika “Drugog jurišnog bataljona” 505. Vitešeke brigade,  popularnog ratnog naziva “Žuti mravi”. Ovo je peto po redu druženje  pripadnika Žutih mrava i na druženje se uvijek odazove značajan broj pripadnika ove jedinice.

Na samom početku druženja sve prisutne je ispred Organizacionog odbora pozdravio Muhidin Veladžić i poželio im dobrodošlicu, a načelnik općine Bužim Mersudin Nanić u svom obraćanju je posebno naglasio:-“Drago mi je što sam danas ovdje sa vama i što ste me pozvali da se zajedno družimo. Ja vam samo mogu poželjeti dobro zdravlje i sreću vama i vašim porodicima, te da se uvijek ovako družite i uvažavate. Ovo je prilika da se vidite ali isto tako prilika da ovdje dovedete svoju djecu i da im prenosite sve ono što je krasilo svakog Bužimskog viteza, a to je hrabrost, jedinstvo i izuzetno viteštvo”.

Do kasnih poslijepodnevnih sati uz ručak i zabavni program trajalo je druženje Žutih mrava koje svake godine privlači sve veći broj pripadnika ove jedinice ali i ostalih jedinica iz 505.Viteške brigade. Ujedno je ovo druženje i uvertira pred ovogodišnje Slobodarske dane koju počinju za nekoliko dana.