Na danas održanoj sjednici Vlada Federacije BiH  donijela je  odluku kojom se 400.000 KM iizdvaja za sufinansiranje izgradnje Muzeja 505. Viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH u Bužimu.

Aktivnosti oko izgradnje Muzeja 505-te Viteške brigade na lokaciji Turbeta generala Izeta Nanića i svih šehida 505-te koje su započete početkom prošle godine urodile su plodom i prikupljanjem značajnih sredstava koja garantiraju da će Muzej 505.Viteške brigade biti izgrađen. To svakako potvrđuje i današnja odluka Vlade Federacije koja je svojom Odlukom iz budžeta izdvojila 400.000,00 KM što je do sada najveći pojedinačni iznos izdvojen za ovu namjenu.

Nakon današnje odluke Vlade F BiH načelnik općine Bužim uputio je pismo zahvale Vladi F BiH i premijeru Fadilu Novaliću u kojem stoji:

-“U svoje lično ime, u ime općine Bužim i svih njenih građana, a posebno u ime porodica šehida, RVI, starješina i  demobilsanih boraca 505-te Viteške brigade iskreno Vam se zahvaljujem na svrsrdnoj podršci u izgradnji Muzeja 505.Viteške brigade koji će ostati kao trajno sjećanje na herojsku borbu Bužimskih vitezova i njihovog komandanta Izeta Nanića. Hvala Vam što ste  danas ispunili dato obećanje i što ste nam omogućili da zajedno sa drugim javnim poduzećima, ustanovama i  institucijama države BiH  izgradimo ovaj Muzej i isti ostavimo u amanet budućim generacijama kao trajno sjećanje na naše najbolje sinove”.

Izgradnju Muzeja 505-te Viteške brigade do sada su pomogle Vlade USK-a, Vlada kantona Sarajevo, grad Sarajevo, te brojni drugi gradovi i općine, javna poduzeća i ustanove.