Danas je u Sarajevu upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na trećoj fazi Bužimske obilaznici između JP Ceste Federacije BiH, kao investitora, i poduzeća „Kov-Grad“ d.o.o. Bužim kao izvođača radova.

Vrijednost potpisanog ugovora, za kojeg su ranije obezbijeđena sredstva, iznosi 1.014.302,15 KM.

U protekle tri godine u Bužimsku obilaznicu uloženo je više od 3 miliona maraka. Pored današnjeg potpisanog ugovora posebno nas raduje i činjenica što su u Planu poslovanja JP Ceste Federacije BiH za 2022. godinu odobrena nova sredstva u iznosu od 1.650.000,00 KM koja bi trebala značiti konačan završetak Bužimske obilaznice. U narednom periodu očekujemo raspisivanje tendera za četvrtu fazu koja znači i završne finalne radove, a u okviru ovih radova bit će izgrađen još jedan kružni tok.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Šemsudin Dedić koji je od samog početka snažna podrška, kako ovom, tako i sličnim projektima koji se rade u Bužimu.

„Projekt izgradnje naše obilaznice je od posebnog značaja za našu lokalnu zajednicu i sve njene stanovnike. Na putu ka završetku obilaznice imali smo partnera u Cestama Federacije ali i iskrenu pomoć premijera Federacije BiH Fadila Novalića, ministra u Vladi FBiH Šemsudina Dedića, direktora Bekira Isakovića ali i drugih dobronamjernih ljudi koji su imali osjećaja prema Bužimu i potrebama naše lokalne zajednice. Pored rasterećenja saobraćaja kroz samo središte općine obilaznica će svakako poboljšati i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pješaka. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos da danas budemo u situaciji da potpisujemo ugovor koji znači skori završetak ovog projekta. Vjerujem da će kao i do sada izvođač radova, naša domaća firma, uspješno izvršiti svoje obaveze i predati obilaznicu našim građanima na upotrebu. Danas sam posebno sretan jer sam svojim sugrađanima obećao završetak ovog projekta i kako danas vidimo to se obećanje i ispunjava. Idemo dalje sa novim projektima i pozitivnim pričama za naš Bužim“, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora.