Danas je općinski načelnik Mersudin Nanić zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća općine Bužim Suvadom Šahinovićem i predsjednikom Sportskog saveza općine Bužim Admirom Sijamhodžićem upriličio prijem za Vehudina Aleševića, prvog bužimskog nogometaša koji će igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Naime Vehudin je sa svojim timom FK Igman iz Konjica izborio prvo mjesto u ovoj sezoni i slijedeće sezone će igrati u Premijer ligi BiH. S tim u vezi je i održan prijem u općini Bužim s ciljem izražavanja podrške ovom vrijednom sportašu.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić čestitao je Aleševiću na ovom uspjehu te mu poželio puno sportske sreće u budućnosti: “Sve što je pozitivno u sportskom, kulturnom i svakom drugom smislu općina Bužim podržava i podržavaće. Vehudin je primjer da se i iz male sredine uz naporan rad i trud može postići zacrtan cilj a mi smo tu da iskažemo svaki vid podrške ovakvim i sličnim uspjesima”; naglasio je načelnik Nanić.

Čestitke su Aleševiću uputili i Suvad Šahinović, predsjedavajući općinskog vijeća i Admir Sijamhodžić predsjednik Sportskog saveza općine Bužim koji su takođe izrazili svaki vid podrške.

U prilogu pogledajte kratki intervju sa Vehudinom Aleševićem: