Odigravanjem zadnje utakmice u sezoni 2021/22 ekipa KSO“Bužim“ je ostvarila gostujuću pobjedu protiv ekipe Igmana i tako zauzela drugo mjesto na tabeli Druge lige koji u narednoj sezoni garantuje plasman u viši rang takmičenja.

Tim povodom Općinski načelnik Mersudin Nanić danas je  primio  predstavnike i igrače Kluba sjedeće odbojke  „Bužim“, te im čestitao na postignutim rezultatima u sezoni 2021/22 i plasman u Prvu ligu BiH.

-„ Zahvaljujem Vam se na svemu što radite za našu lokalnu zajednicu, a posebno na doprinosu kod obilježavanja značajnih datuma i događaja iz proteklog rata. Uvijek ćete imati podrško općine Bužim i moju ličnu podršku, te Vam sada mogu obećati jedan komplet sportske opreme za narednu sezonu koju ćete igrati u višem rangu“.

Predsjednik kluba Nijaz Isaković zahvalio se načelniku na podršci koji su imali u proteklom periodu, te naglasio kako se očekuje reorganizacija odbojkaške lige u narednoj sezoni pa će se i Klub sjedeće odbojke iz Bužima odrediti i zauzeti svoj stav po pitanju učešća u Prvoj ligi BiH ili ostanku u Drugoj ligi. Odluku oko toga uslovljavaju dosta viši troškovi takmičenja u Prvoj ligi i odigravanju više utakmica sa ekipama koje su sve van našeg kantona- naglasio je Isaković.

Iz kluba sjedeće odbojke pozivaju  ratne i civilne invalide, demobilisane borce kao i sve druge građane da  postanu njihovi članovi i aktivno se uključe u rad kluba.