Deminerski tim bataljona/Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH je u skladu sa odobrenim Planom humanitarnog deminiranja, angažovao timove za deminiranje minsko sumnjivih površina na području općine Bužim u širem reonu Radoča uz državnu granicu sa R Hrvatskom, odnosno na potezu od Ćorkovače do Radoča gdje su se u proteklom ratu nalazile linije odbrane.
Na otvarnju deminirskih radova na ovom MSP, deminerske timove OS BiH posjetili su komandant Brigade taktičke podrške OS BiH brigadir Jasmin Čajić sa sardnicima, šef Regionalnog ureda BH MAC-a Aladin Bajrektarević i Šef Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Bužim Senad Ćatić kako bi izvršili sve potrebne radnje za početak deminerskih radova.
Brigadir Čajić je u razgovoru sa starješinama i vojnicima deminerskih timova istakao važnost humanitarnog deminiranja ovog područja jer će učiniti život stanovnika ovog kraja sigurnijim ali je posebno naglasio da svi akteri deminiranja posebno vode računa o svojoj sigurnosti prilikom obavljanja svojih zadataka jer se radi o području za koje nema vjerodostojnih podataka.
Ispred općine Bužim Šef službe za CZ požekio je dobrodošlicu pripadnicima OS BiH, te se zahvalio brigadiru Čajiću, a posebno deminerskim timovima OS BiH na naporima koje čine u deminiranju prostora općine Bužim sa uvjerenjem da će završetkom ovog projekta općina Bužim biti svrstana u red općina i gradova u BiH bez površina zagađenih minama. Posebno je naglasio da će općine pružiti svu potrebnu podršku pripadnicima OS BiH.
Na kraju je komandir deminerskih timova prezentirao do sada urađeno na ovom području, te ukratko predstavio plan aktivnosti deminera OS BiH u narednih nekoliko mjeseci na ovom području.