U organizaciji Sportskog saveza Općine Bužim, a u sklopu manifestacije “Dani općine Bužim 2022.” večeras je u Velikoj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim održan izbor i proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih radnika Općine Bužim za 2021. godinu.

Na samom početku sportistima se obratio predsjednik Sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić a nakon njega i predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Čestitku bužimskim sportašima, njihovim roditeljima i sportskim radnicima uputio je u svom obraćanju i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić te naglasio da općina Bužim stoji i stojaće uz svoje sportiste. 

Nakon obraćanja uslijedila je dodjela priznanja. Priznanja za sportske perspektive općine Bužim,redom sve do jednog mladi sportisti koji su osvajači neke od medalja na međunarodnim,državnim,federalnim i kantonalnim takmičenjima a prizanja im je uručio Edham Eminić:

  1. TAHIĆ EMELA
  2. ODOBAŠIĆ AMINA
  3. MURATOVIĆ ARMIN
  4. MUJAGIĆ AJDIN
  5. BAJREKTAREVIĆ MUAMER
  6. ODOBAŠIĆ IBRAHIM
  7. MUŠANOVIĆ SUAD
  8. ERDIĆ ZULKARNEJN
  9. KUDELIĆ ABDURRAHMAN
  10. ĆATIĆ ELVEDIN
  11. ŠAHINOVIĆ AHMED
  12. MURATOVIĆ SENADIN
  13. MUSTAFIĆ SUMEJA
  14. MUSTAFIĆ AMINA
  15. ŠEKIĆ HANA
  16. KLJAJIĆ MINELA
  17. VELADŽIĆ ISMET
  18. DURAKOVIĆ ARMAN
  19. ALDŽIĆ AMINA
  20. ALEŠEVIĆ NADIA
  21. BUNIĆ AMINA
  22. BURZIĆ ILDA
  23. ČAUŠEVIĆ LEJLA
  24. ĆORDIĆ AMINA
  25. DIZDAREVIĆ ŠEJMA
  26. MULALIĆ ADNA
  27. PEHLIĆ SARA
  28. ŠAHINOVIĆ DINA
  29. ŠAHINOVIĆ MEDINA
  30. VELADŽIĆ AMINA
  31. VELADŽIĆ BAJRAMANakon njih dodijeljena su priznanja za sportske rezultate invalidnih lica u 2021. godini i to:Najuspješniji sportski radnik za invalidna lica je BAJRIĆ ASIM, predsjednik Saveza za sporti rekreaciju osoba sa invaliditetom Bužim, najorganizovanijeg saveza za sport osoba sa invaliditetom na području USK-a, sekcije iz ovog saveza su redovno osvajači najsjajnijih odličja kako na Kantonalnom tako i na Državnom nivou.Najuspješniji trener za invalidna lica član je stonoteniske sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bužim, učesnik Kantonalnog prvenstva, osvajač 1. mjesta na Kantonalnom prvenstvu, osvajač 2. mjesta na Državnom prvenstvu u svojoj kategoriji, član nogometne sekcije koja je osvojila 2. mjesto na Kantonalnom prvenstvu, trener i član boćarske sekcije Kovačević Bećir.Najuspješnija sportska ekipa za invalidna lica je   STONOTENISKA SEKCIJA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM  Učesnici su Kantonalnog prvenstva i osvajači Kantonalnog prvenstva,osvajači drugog mjesta na Državnom prvenstvu u Bužimu.NAJBOLJI SPORTISTA OPĆINE BUŽIM ZA INVALIDNA LICA je član stonoteniske sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalida Bužim,osvajač 1. mjesta na Kantonalnom prvenstvu u svojoj kategoriji, učesnik Državnog prvenstva i osvajač 1. mjesta na Državnom prvenstvu u Bužimu  u svojoj kategoriji PORIĆ HAZIM.

Nakon izvedbe Ženskog gradskog hora dodijeljena su posthumna prizanja i to:

Dekić Azizu i Skenderović Safetu

Zahvalnica Sportskog saveza Bužim dodijeljena je za portal  „USKsport.ba“ koji prati gotovo sva sportska dešavanja na području općine Bužim.     

Posebna priznanja za rezultate ostvarene u 2021 godini dodijeljena su:

1.ISAKOVIĆ SULEJMAN-biciklistički klub Bužim

2.OŽEGOVIĆ ENES-tkd Gazija Vrhovska

3.ALIČIĆ SAFET-odbojkaški klub Bužim

4.ŠAHINOVIĆ AMER-odbojkaški klub Bužim

5.PAJALIĆ MIRZET-futsak klub Konjodor

6.ŠAHINOVIĆ ILVANA-ženski odbojkaški klub Bužim

7.MULALIĆ ALMINA-ženski odbojkaški klub Bužim

8.MULALIĆ SULEJMAN-odbojkaški klub Bužim

9.ĆATIĆ AMINA-ženski odbojkaški klub Bužim

10.NANIĆ MUAMER-odbojkaški klub Bužim

11.ČAUŠEVIĆ HASAN-biciklistički klub

POSEBNA  PRIZNANJA ZA REZULTATE OSTVARENE U LOPTAČKIM SPORTOVIMA DODIJELJENA SU SLJEDEĆIM  EKIPAMA:

1.NK „VITEZ“ BUŽIM-klub je u 2021 godini proslavio jubilej od 50 godina postojanja kluba. Povodom toga je odigrano nekoliko nogometnih utakmica, i to sa NK Jedinstvo Bihać, FK Velež Mostar i FK Željezničar Sarajevo. Klub trenutno broji preko 100 članova koji igraju u svim selekcijama kluba. 

2.FUTSAL KLUB KONJODOR, član 1. Lige FBIH u 2020/21. takmičarskoj godini, igrao PLAY OFF za ulazak u PREMIER LIGU BIH. Okuplja veći broj vrhunskih igrača futsala.

3.ODBOJKAŠKI KLUB BUŽIM, sportski kolektiv koji okuplja veliki broj igrača u svim aktegorijama,izdvajamo osvajanje 3.mjesta na Držabnom prvenstvu u kategoriji pionira koje je održano u Bijeljini 13.06.2021.godine.Puno sportske sreće i u narednom periodu.

POSEBNA PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA BUŽIM ZA REZULTATE U BORILAČKIM  SPORTOVIMA dodijeljena su sljedećim licima i ekipama, koji su ostvarili rezultate u toku takmičarske sezone u 2021. godini

  1. TAHIĆ AMIR-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  2. ĆATIĆ SARA-TKD HAMZA BUŽIM
  3. RAMIĆ EMA-TKD HAMZA BUŽIM
  4. LJUBIJANKIĆ EMINA-KARATE KLUB BUŽIM
  5. MUŠIĆ AMAR-KARATE KLUB BUŽIM
  6. DEDIĆ AJNA-KARATE KLUB BUŽIM
  7. BULJUBAŠIĆ IBRAHIM-KARATE KLUB BUŽIM
  8. MUSTAFIĆ EDNA-KARATE KLUB BUŽIM
  9. GROŠIĆ HUMEJD-KARATE KLUB BUŽIM
  10. PAJALIĆ AJLA-KARATE KLUB BUŽIM
  11. OŽEGOVIĆ ENIZ-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  12. MURATOVIĆ AJDIN-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  13. VELADŽIĆ MUBINA-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  14. OŽEGOVIĆ ENIS-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  15. OŽEGOVIĆ DŽENAN-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  16. TAHIĆ AMIL-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  17. MUJAGIĆ ZEMIN-TKD GAZIJA VRHOVSKA
  18. TAEKWON-DO KLUB ASIM BAJREKTAREVIĆ HAMZA BUŽIM
  19. TAEKWON-DO KLUB FADIL BAJREKTAREVIĆ GAZIJA BUŽIM
  20. KARATE KLUB BUŽIM
  21. NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U ŽENSKOJ KONKURENCIJI ZA 2021 GODINU je ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB BUŽIM, sa ekipom djevojčice je osvojila 1. mjesto  u Kantonalnoj ligi za žene. Klub broji veliki broj djevojčica,kadetkinja i juniorki.
  22. NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U MUŠKOJ KONKURENCIJI ZA 2021 GODINU je pionirska ekipa Odbojkaškog kluba Bužim, Ova ekipa je na Državnom prvenstvu osvojila 3. mjesto.
  23.  NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK U 2021. GODINI je čovjek koji je dao veliki doprinos u razvoju sporta na općini Bužim, na način da je vodio više selekcija na školska takmičenja, trener u Ženskom odbojkaškom klubu Bužim, trener u Odbojkaškom klubu Bužim Ičanović Aladin.
  24.  NAJUSPJEŠNIJI TRENER ZA 2021 GODINU je Bajrektarević Edin, trener Taekwon-do kluba Asim Bajrektarević-Hamza Bužim, majstor Taekwondoa 2 DAN. Trener kluba u kojem svakodnevno trenira veliki broj takmičara svih uzrasta. Nekoliko članova kluba je u sastavu Državne Taekwon-do reprezentacije.NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA ZA 2021 GODINU, Članica Taekwon-do kluba „Fadil Bajrektarević-Gazija“ Vrhovska, učestvovala na nekoliko Međunarodnih takmičenja, te na Državnom i Kantonalnom Kik-boks i Taekwon-do prvenstvu. Osvojila više odličja na ovim takmičenjima a izdvajamo 2. Mjesto na Državnom prvenstvu u KIK BOKSU i  3. mjesto na Državnom Taekwon-do prvenstvu TAHIĆ AMILA.AJUSPJEŠNIJI KADET ZA 2021 GODINU je KRUPIĆ MEHMED, član je TKD kluba Fadil Bajrektarević-Gazija, Vrhovska, majstor Taekwon-doa 2.DAN. Višestruki Državni prvak u svojoj kategoriji, osvajač nekoliko međunarodnih turnira, proglašavan kao najuspješniji kadet na nekoliko takmičenja u 2021. godini, a kao najveći uspjeh u 2021. godini je osvajanje 3. mjesta na Evropskom KIKBOKS prvenstvu u svojoj kategoriji. 

 

NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA ZA 2021 GODINU Članica je Taekwon-do kluba „Gazija“, u 2021. godini učestvovala na više međunarodnih takmičenja, učesnik Državnog i Kantonalnog takmičenja. Državna prvakinja u svojoj kategoriji. BAJREKTAREVIĆ DŽEJLANA.

NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR ZA 2021 GODINU Je ĆORDIĆ ANIS, član je Takwon-do kluba Fadil Bajrektarević Gazija Bužim, Državni prvak u svojoj aktegoriji, osvajač više zlatnih, srebrenih i brončanih medalja sa međunarodnih i domaćih takmičenja.

Za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI U 2021. GODINI Proglašena je ĆORDIĆ AIDA,članica TKD Kluba Fadil Bajrektarević-Gazija iz Vrhovske, koja je u 2021. godini učestvovala na Državnom prvenstvu i postala  državna prvakinja u kategoriji borbe dok je u formama osvojila 3. mjesto. Učestvovala na više međunarodnih takmičenja gdje je ostvarila zapažene rezultate.

ZA NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U MUŠKOJ KONKURENCIJI U 2021. GODINI Žiri je proglasio ĆATIĆ DAVUDA, član Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“  Bužim, majstor Taekwondoa 2. Dan, Državni prvak u svojoj kategoriji u borbama, 2.mjesto u formama na Državnom prvenstvu te nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja. Trenutno se priprema za nastup na Evropskom Taekwon-do prvenstvu u R Hrvatskoj.

ZA NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU OPĆINE BUŽIM ZA 2021. GODINU ŽIRI JE PROGLASIO:

Majstora Taerkwon-doa, državni reprezentativac u Taekwon-dou, osvajač 1. mjesta na Državnom Taekon-do prvenstvu – borbe, u svojoj kategoriji, pored Taekwon-doa takmiči se i u KIKBOKSU u svojoj kategoriji ,trenutno se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se doržati u R. Hrvatskoj.

Najuspješnijih sportista općine Bužim za 2021. godinu je HARUN ŠAHINOVIĆ a prizanje mu je uručio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.