Općinski načelnik Mersudin Nanić i načelnik oćine Trnovo Ibro Berilo potpisali su Sporazum o sufinasiranju izgradnje muzeja 505. Viteške brigade u iznosu od 15.000,00 KM.  Prilikom službene posjete općini Bužim povodom obilježavanja dvadeset i sedme godišnjice od ponovnog vraćanja statusa općini Bužim,  delegacija iz Sarajeva sa Federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata Mirzom Terzo, Općinskim načelnikom i vijećnikom Općine Trnovo Ismetom Mulaosmanović, položila je cvijeće na Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih pripadnika 505.viteške brdske brigade. Prisustvovali su i svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Bužim na kojoj su dodijeljena općinska javna priznanja za 2021.godinu.

-„ Na godišnjicu osnivanja općine Bužim potpisali smo još jedan sporazum o sufinasiranju izgradnje Muzeja 505-te Viteške brigade. Ja se u ime svih građana općine zahvaljujem načelniku Trnova, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos da u ovoj godini realiziramo ovaj, za nas Bužimljane, značajan i važan projekat. Muzej će ostati kao trajno sjećanje na naše vitezove, našeg komandanta i sve borce Armije R BiH koji su branili i odbranili državu Bosnu i Hercegovinu“.-istakao je načelnik općine Bužim nakon poptisivanja ovog sporazuma.

– „Sretan sam da će se do kraja 2022. godine realizirati ovaj projekat, hvala Općinskom načelniku i ministru Terzi za njihov rad i zalaganje. Na polaganju cvijeća danas bila je prisutna i majka Komandanta Izeta Nanića, zbog čega sam posebno sretan. Majke naših šehida su bedemi Bosne i Hercegovine“.- kazao je vijećnik Općinskog vijeća Trnovo.