Općinski načelnik Mersudin Nanić potpisao je ugovor za izvođenje radova na čišćenju i uređenju korita rijeke Bužimnice sa poduzećem d.o.o. “Velić kop”  iz Bosanske Krupe.

Vrijednost ugovora je 28.075,92 KM, a rok za izvođenje radova je trideset dana od dana uvođenja izvođača radova u posao. Ovim ugovorom predviđeno je uređenje Bužimnice od skretanja za Aleševiće do Varoške Rijeke.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji se realiziraju na području Općine Bužim, a čišćenjem korita Bužimnice umanjiće se rizik od poplava.

„ Nastavljamo radove na uređenju i čišćenju korita rijeke Bužimnice, a  ako nas vrijeme posluži kreće se sa izvođenjem radova na području MZ Varoška Rijeka. Ovo je značajan projekat za sve naše građane, a posebno za one koji žive u neposrednoj blizini korita rijeke Bužimnice koja se izlijeva nakon svake veće kiše. Vjerujem da ćemo do kraja iduće godine u potpunosti očisititi i urediti korito naše rijeke, a sve u cilju što bolje zaštite imovine naših građana od poplava”, – naglasio je Općinski načelnik Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora.