Povodom tradicionalnog druženja pripadnika “Žutih mrava” predstavnici ove jedinice su danas razgovarali sa načelnikom općine Mersudinom Nanićem.

Obzirom da prošle godine druženje “Žutih mrava” nije održano zbog složene epidemiološke situacije pripadnici ove jedinice su odlučili da nastave tradiciju i okupe sve bivše pripadnike ove jedinice na jednom mjestu.

Druženje bivših pripadnika “Drugog jurišnog bataljona” popularnog ratnog naziva “Žuti mravi” će se i ove godine održati na izletištu “Svetinja”  poslije podne namaza 31.07.2021.godine (SUBOTA). Ovo je četvrto po redu druženje bivših pripadnika ove jedinice kojim se obelježava 26 godina njenog osnivanja.

-“Pred ovogodišnje “Slobodarske dane” kao uvertiru imamo tradicionalno druženje naših “Žutih mrava”. Kao i ranijih godina neće izostati podrška u organizaciji i pripremi ovog događaja koji polako prelazi u tradiciju. Žuti mravi su aktivni tokom cijele godine kada zajedno provode humanitarne akcije za svoje članove, a ovo druženje je prilika da se svi vide, popričaju i evociraju uspomene na herojsku borbu, a zbog njihovog doprinosa u odbrani države  općina Bužim će  novčano pomoći u organizaciji”.- istakao je načelnik općine Bužim nakon razgovora sa predstavnicima ove proslavljene ratne jedinice.