Prije održavanja revijalne utakmice između Viteza i Veleža iz Mostara goste je primio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima, sportskim radnicima i predstavnicima Skupštine i Vlade USK-a.

Načelnik je upoznao goste sa osnovnim podacima od osnivanja općine Bužim sa posebnim osvrtom na doprinos 505-te Viteške brigade u proteklom ratu, te likom i djelom generala Izeta Nanića. Nakon prijema položeno je cvijeće i odana dužna počast na Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih pripadnika 505-te brigade.

-„Danas možemo biti ponosni što smo ugostili ekipu iz Mostara, a prema prvim dojmovima naših gostiju oni su prijatno iznenađeni prijemom i ukupnom atmosferom. Prije svega se želim zahvaliti svima  onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog događaja i obilježavanju pedesetog rođendana Viteza“- naglasio je načelnik općine Mersudin Nanić u izjavi za medije.

U poslijepodnevnim satima Vitez iz Bužima je na svom stadionu odigrao revijalnu utakmicu  sa mostarskim Veležom, a  povodom proslave pedesetog rođendana. Gostujući tim slavio je uvjerljivu pobjedu rezultatom 9:0.

Da je pedeseti rođendan  kluba iz Bužima poseban dan za Bužimljane pokazao je i kompletan dekor još danima prije utakmice, koja se s nestrpljenjem očekivala i mjesecima pripremala. Stadion je maksimalno spremljen za utakmicu, a sinoć je slavlje 50.- og rođendana započelo velikom bakljadom i vatrometom. Publika je do posljednjeg mjesta ispunila tribine i okolni prostor, a domaći su bili borbeni i pružili su onoliko otpora koliko su mogli protiv odlične i dobro pripremljene ekipe Veleža.

Na poluvremenu je Velež vodio sa 3:0, a dva puta je pogodio Mehmed Ćosić, dok je jedan pogodak slavio Dženan Zajmović, koji je nedavno stigao u Velež. Dejan Georgijević je u drugom dijelu pogodio za 4:0, za 5:0 je pogodio Melvin Osmić, a za visokih 6:0 pogodio je Faris Zubanović.

Domaći nisu imali snage u finišu susreta pa su primili još tri brza gola, a postigli su ih Omar Pršeš, te dvostruki strijelac Dževad Sijamija.