Općinsko vijeće općine Bužim održalo je svoju četvrtu redovnu sjednicu sa obimnim dnevnim redom od devetnaest tačaka. Posebno treba izdvojiti usvajanje Odluke o izgradnji objekta Civilne zaštite sa vatrogasnim domom, te Odluke o davanju saglasnosti  za izdavanje odobrenja za građenje objekta Policijske stanice Bužim koji se treba graditi početkom građevinske sezone. Zanimljivo je da je odluka o izgradnji objekta Civilne zaštite usvojena u prošlom sazivu Općinskog vijeća, a kako nikada nije potpisana i objavljena u Službenom glasniku općine Bužim ponovo se našla pred vijećnicima osmog saziva vijeća posebno zbog činjenice da su u ovogodišnjem budžetu planirana inicijalna sredstva za početak izgradnje ovog objekta, te donaciju  Bužimljana i prijatelja Bužima iz R Slovenije.

Posebno zanimanje i diskusije vijećnika izazvalo je usvajanje Zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o platama i naknadama radnika, Zaključka o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta  i Zaključka o davanju saglasnosti na izmjenu i dopunu Pravila JU Centar za socijalni rad Bužim. Primjedbe opozicije u Općinskom vijeću nisu bile utemeljene posebno zbog činjenice da se  u usvojenim izmjenama Pravilnika o platama  i naknadama svi budžetski korisnici jednako tretiraju, imaju iste koofecijente i naknade što do sada nije bio slučaj. Kod Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta došlo je do određenih izmjena o povećanju broja socijalnih radnika sa dosadašnjih dva na tri i usvajanja Zaključka o pripremi prečišćenog teksta svih Pravila, Pravilnika i drugih akata Centra za socijalni rad Bužim koji su se nekoliko puta mijenjali i dopunjavali.

Općinsko vijeće usvojilo je i Odluku o izmjeni  i dopuni Odluke o provođenju Prostornog plana općine Bužim kojim se omogućava legalizacija objekata na širem području, Odluku o organizaciji organa uprave općine Bužim, Program rada Općinskog vijeća za 2021.godinu, Odluku  o izmjenama i dopunama Odluke o događajima i datumima iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine od značaja za općinu Bužim, Nacrt Odluke o kućnom redu, te nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektro energetskih objekata na području općine Bužim.

Nakon sjednice u izjavi za medije načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je posebno naglasio: -„Osmi saziv Općinskog vijeća je opredijeljen za rad i četvrta sjednica u tri mjeseca pokazuje da se rješavaju zaostali materijali, a ujedno se usvajaju i sve potrebne odluke o planiranim investicijama za ovu godinu. Uvodimo reda i u Javne ustanove i poduzeća, radimo na pripremama za nove projekte izgradnje Vatrogasnog doma i Policijske stanice, elektro-energetskih objekata i donosimo i usklađujemo propise“.

Predsjedavajući OV Bužim Suvad Šahinović je u svojoj izjavi za medije naglasio:“Danas smo imali naručenu posjetu televizije od strane određenog broja vijećnika koji su pokušali napraviti cirkus na današnjoj sjednici što ja svakako neću dozvoliti kao predsjedavajući ovog vijeća. Svi oni koji dolaze na sjednice moraju se uredno najaviti kako je to prpisano Poslovnikom i posebnom Odlukom Općinskog vijeća koja se tiče snimanja sjednica. Ja moram izraziti svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom ovog saziva vijeća i uvjeren sam da će se tako nastaviti. Trebamo biti odgovorni prema građanima koji su nas birali i raditi u njihovom interesu, stvarati bolje uslove života i donositi ispravne odluke“.