Danas je održana konstituirajuća sjednica Osmog saziva Općinskog vijeća općine Bužim za mandatni period 2020 -2024. godina.

Prije samog početka sjednice intonirana je himna Bosne i Hercegovine, a dosadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća Hasan Hilić otvorio je sjednicu i pozvao Agana Elkasovića da kao najstariji novoizabrani vijećnik u novom sazivu do konačnog izbora i imenovanja predsjedavajućeg i njegovog zamjenika rukovodi sjednicom vijeća.

Tako je na početku sjednice izvršena verifikacija mandata vijećnika Općinskog vijeća općine Bužim koji su izabrani na Lokalnim izborima. Novoizabrani vijećnici su ovom prigodom zajedno sa Općinskim načelnikom Mersudinom Nanićem dali svečanu izjavu.

U nastavku sjednice imenovana je Komisija za izbor i imenovanja, nakon čega se prešlo na postupak imenovanja predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg općinskog vijeća.

Općinsko vijeće je sa 10 glasova izabralo Suvada Šahinovića (SDP) za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća, dok je Nermin Porić (SPU) imenovan za zamjenika predsjedavajućeg.

Nakon izbora predsjedavajućeg i zamjenika prisutnima se obratio i načelnik općine Mersudin Nanić, te čestitao svim izabranim vijećnicima i poželio im uspješan rad u narednom mandatnom periodu. Posebno je naglasio kako od ovog saziva vijeća očekuje da rade u interesu svih građana općine Bužim”.

Nakon konstituirajuće sjednice novo izabrani predsjedavajući OV Bužim Suvad Šahinović u izjavi za medije je posebnonaglasio: –

“Izabrani smo da predstavljamo građane općine Bužim i radimo u njihovom interesu jer to građani od nas očekuju. Vjerujem da dolazi novo vrijeme, novi projekti i stabilnost u Općinskom vijeću bez politiziranja i visoke politike. Tu smo da radimo i stvaramo bolje uslove za život svih građana općine Bužim”.