Ovih dana slušamo različite informacije i dezinformacije koje dolaze iz poltičkih stranaka  koje djeluju na prostoru naše općine o stanju budžeta. Kako bi spriječili iznošenje paušalih ocjena i širenje dezinformacija obavještavamo građane općine Bužim da ne nasjedaju na 

I pored pandemije “COVID-a -19” i smanjenja svih prihoda u ovoj budžetskoj godini, možemo slobodno reći kako je budžet općine Bužim stabilan. U preteklom periodu isplaćene su obaveze prema dobavljačima i izvođačima radova na brojnim infrastrukturnim projektima kao i obaveze prema uposlenicima općinskog organa uprave.

Uz sve probleme koji su izazvani pandemijom korona virusa i ograničenja koja smo imali samim odnosom  većine u Općinskom vijeću Bužim i nerazumijevanja politčkih faktora sa prostora naše općine, mogu slobodno i odgovorno reći da imamo relativno stabilnu situaciju kada je u pitanju budžetska potrošnja i stanja budžeta na današnji dan. Mogu  potvrditi da su svi budžetski korisnici dobili svoja planirana sredstva iz budžeta, redovno se isplaćuju plate za sve budžetske korisnike, redovno servisiramo i sve druge obaveze prema dobavljačima i izvođačima radova, isplatili smo stipendije, grantove boračkim udruženjima i sportskim kolektivima i druge obaveze planirane Odlukom o izvršenju budžeta za 2020.godinu. Uz probleme koji su nas pratili imamo  dobru dinamiku i stabilan budžet Naravno da nije bilo ove krize i pandemije, situacija bi  zasigurno bila i mnogo bolja ali  uzimajući u obzir sve navedeno moramo biti zadovoljni.“-istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.