Općinski načelnik Merudin Nanić, a u okviru dvadeset i pete manifestacije “Slobodarski dani viteškog garda Bužima”, upriličio je svečani prijem za ratne starješine 505.Viteške brigade.

Načelnik općine Bužim Merudin Nanić prvo se zahvalio starješinama brigade što su odvojili svoje vrijeme da bi prisustvovali ovom prijemu te posebno naglasio:-“Slobodarski dani su prilika da se zajedno okupimo i obilježimo značajne datume, a ja prije svega želim uputiti iskrene zahvale starješinama brigade, porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima za sve ono što ste uradili u odbrani države Bosne i Hercegovine ali i u stvaranju čvrstih temelja općine Bužim. Zahvaljujući vašoj borbi imamo državu i općinu i sada moramo zajedničkim snagama i jedinstveno izgrađivati državu i našu lokalnu zajednicu, te stvarati bolje uslove za život svakog stanovnika. Slobodarski dani su posebno važni za sve naše bužimljanke i bužimljane kada između tuge zbog pogibije komandanta Izeta Nanića sa ponosom obilježavaju godišnjicu formiranja brigade. I u ovim specifičnim uslovima organizacija Slobodarskih dana nije dovedena u pitanje i ja se nadam da će se 15.08. završnom manifestacijom sve dobro i završiti”.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz proteklog rata i ratni starješina brigade Edham Eminić govorio je o ovogodišnjoj organizaciji “Slobodarskih dana viteškog grada Bužima” i pripremama za završnu svečanost koja će se održati 15.08.2020.godine (subota) sa početkom od 17,00 sati. Posebno je naglasio kako je Bužim ove godine domaćin za 18.VITEŠKI brigada Armije R BiH i članovima porodica NARODNIH HEROJA.

Prisutnima se obratio i ratni komandant 505.Viteške brigade Sead Jusić koji se zahvalio načelniku na organizaciji prijema za ratne starješine 505.Viteške brigade i prilici da se u ovim posebnim danima vide i druže.