Uvažene Bužimljanke i Bužimljani u zemlji i dijaspori.

U svoje lično ime i u ime državnih službenika i namještenika Općine Bužim, želim Vam uputiti naiskrenije čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

„Želim Vam  da i ovaj Bajram dočekate u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. Da u njihova srca unesete radost, mir i veselje nakon teškog perioda izazvanog pandemijom korona virusa, a koji je vjerujem već iza nas. 

Neka Vam  predstojeći Bajramski praznici budu vrijeme mira, zbližavanja, milosti i međuljudske tolerancije, a najviše od svega, da budu provedeni u dobrom zdravlju,rahatluku,  porodičnom zajedništvu i iskrenom darivanju“.

Ujedno koristim priliku da Vas sve pozovem da drugi dan Ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, posjetite Turbe generala Izeta Nanića i svih šehida kao i sva lokalna mezarja na području naše općine.

U vrijeme Ramazanskog bajrama poštujte preporučene mjere nadležnih organa prilikom odlaska u džamiju, budite odgovorni, kako prema sebi tako i prema drugima kao i u proteklom periodu. 

Kako ove godine nema javnih okupljanja i bajramske svečanosti, večeras obilježavamo kraj mubarek mjeseca Ramazana i dočekujemo najveći muslimanski praznik Bajram vatormetom koji će biti upriličen sa Starog grada u 22:20 sati.

Bajram šerif mubarek olsun!

OPĆINSKI NAČELNIK

Mersudin Nanić