Komandant Štaba civilne zaštite općine Bužim Mersudin Nanić sa članovima Štaba CZ  večeras je posjetio i Policijsku stanicu Bužim gdje je razgovarao sa komandirom Mehmedom Kišmetovićem o provođenju i kontroli Odluka nadležnih općinskih, kantonalnih i državnih organa BiH.

Obzirom na činjenicu da Policijska stanica Bužim ima svakodnevno ažurirane spiskove svih građana sa područja općine Bužim koji su ušli preko državne granice u BiH iz inostranstva, komandir PS Bužim je potvrdio da će se narednih dana provoditi pojačana kontrola poštivanja Rješenja o izolaciji u trajanju od 14. dana.

Ova mjera kontrole je očekivana posebno zbog činjenice da određeni broj naših građana dolazi iz rizičnih područja kao što su Italija, Njemačka, Slovenija i druge europske zemlje u kojima se bilježi rast pandemije virusa, a posebno zbog činjenice da je evidentno da se odrđeni broj naših građana, sa jasnim uputama iz Rješenja koje im je uručeno na državnoj granici, ne pridržava naloženih mjera.

Iz Štaba CZ općine Bužim još jednom apeliraju na sve građane da ne izlaze iz svojih kuća bez valjanog razloga, da boravak u javnim institucijama i tržnim centrima svedu na minimum kako bi zaštitili sebe ali i sve druge.

Kako bi trebale izgledati naše ulice u narednih nekoliko dana, koji su označeni kao kritični, najbolje pokazuju fotografije koje smo napravili večeras u užem gradskom središtu.