Od danas 5 mladih, obrazovanih osoba steklo je priliku da se kroz jednogodišnji volonterski rad u Općini Bužim, upoznaju sa radom i vrstom usluga koje pruža ova institucija.

Općina Bužim već 7. godinu za redom pruža mogućnost mladim ljudima da steknu obavezno radno iskustvo od godinu dana i steknu uslove za polaganje ispita općeg znanja i time povećaju konkurentnost na tržištu rada.

„Mi svake godine imamo ustaljene uslove koje kroz ugovor definišemo i ovaj projekat se pokazao efikasnim. Puno mladih Bužimljana je prošlo kroz ovaj projekat. Čestitam vam i želim uspješno volontiranje kako u svoje ime tako i u ime uposlenika Općine Bužim. Za vas je najbitnije da što više naučite, pripremite se za polaganje javnog ispita i time stvorite uslove da budete konkurentniji na tržištu rada, te da imate reference kada su u pitanju uslovi za stalno zaposlenje. Posebno od vas očekujem da pokažete spremnost za rad i iskažu inovativnost, ozbiljnost i odgovornost u radu”, rekao je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić.

Na kratkom prijemu v.d šefica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Bužim Elvira Muratović čestitala je primljenim volonterima, upoznala ih s njihovim pravima i obavezama tokom volontiranja u općini Bužim, te naglasila da iskoriste svaki trenutak kako bi svoje znanje iz školskih klupa primijenili i proširili primjerima iz prakse.

Nakon potpisivanja ugovora o volonterskom radu izvršeno je razmještanje volontera po Službama koji su odmah počeli sa radom.