Općinski načelnik Mersudin Nanić i direktor poduzeća „TrimeX“ iz Bužima Haris Mehić  razgovarali su o podršci tek osnovanim poduzećima  i njihovoj afirmaciji. Nakon toga potpisali  su  ugovor o realizaciji projekta uređenja  Starog grada Bužim u cilju bolje dostupnosti  i veće sigurnosti svim posjetiocima ovog zaštićenog nacionalnog spemenika.

-„Općina Bužim nastavlja sa redovnim održavanjem Starog grada Bužim, a ove godine u cilju podrške mladim poduzetnicima potpisali smo ugovor sa tek osnovanim poduzećem  „TrimeX“ koje se bavi čišćenjem i uređenjem zelenih površina. Male kompanije i mladi ljudi moraju imati značajniju podršku svih nivoa vlasti kako bi prekinuli trend odlaska mladih van granica naše zemlje. Svi zajedno moramo raditi na tome i stvarati bolje ekonomske uslove  za sve poduzetnike“.- istakao je načelnik Nanić.

-„ Za sada sam zadovoljan dinamikom radova i planirano je da se za pet-šest radnih dana u potpunosti uredi prostor unutar Starog grada. Želim se zahvaliti općinskom načelniku Mersudinu Naniću na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta koji je zasigurno od interesa lokalne zajednice jer se radi o zaštićenom nacionalnom spomeniku“.- naglasio je vlasnik poduzeća „Trimex“ Haris Mehić