U sali Općine Bužim Općinski načelnik Mersudin Nanić upriličio je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Bužim za školsku 2018/2019. godinu. 

Prijemu su prisustvovali pored najboljih proglašenih učenika i njihovi roditelji. Ovogodišnji učenici generacija su Ičanović Delila MSŠ “Hasan Musić” Bužim ( četverogodišnja škola ) Balčinović Dženana MSŠ “Hasan Musić” Bužim ( trogodišnja škola ), Aldžić Hana OŠ “Bužim”, Kauković Amina OŠ “Suljo Mirvić” KonjodorKovačević Anes OŠ “Mirsad Salkić ” Čava.

Pored navedenih prijemu je prisustvovao i učenik Cinac Esad, Bužimljanin koji je proglašen učenikom generacije u MSŠ „Husein Džanić“ Velika Kladuša.

Učenicima je dodijeljen poklon kao znak pažnje, kao i novčana nagrada.

“Čestitam ponosnim roditeljima i vama koji ste ove godine proglašeni najboljim u svojim školama. Nadam se da ćete i u svom daljem školovanju biti primjer kako se najbolje predstavlja svoja općina i mjesto iz kojeg dolazite, da će vam stečena znanja pomoći da budete najbolji gdje god nastavili svoje školovanje“ kazao je načelnik Mersudin Nanić.