Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, a posebno općine Bužim i našoj Dijaspori, u ime Organa uprave i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

 Čestitke upućujem uz želju da ovaj praznik provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica i prijatelja. Ujedno koristim ovu priliku da pozovem sve poslodavce sa područja općine Bužim da poštuju Odluku o utvrđivanju radnog vremena i omoguće svim radnicima da na ovaj praznik rada budu sa svojim najmilijima.

 Ovaj praznik je uvijek bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad.

 Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje.

 Uvjeren sam da zajedno možemo izgraditi bolji i ljepši Bužim za sve njene građane i stvoriti ambijent da što više osoba bude zaposleno te da žive od svog poštenog rada.

OPĆINSKI NAČELNIK

MERSUDIN NANIĆ