Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić danas je uručio sportsku opremu Nogometnom klubu Vitez, a radi se o dva kompleta dresova i 23 kompletasportskih trenerki.

Primopredaji sportske opreme prisustvovovali su igrači sa trenerom kojima je načelnik lično uručio sportsku opremu.

-„Željeli smo pomoći klubu i igračima koji se takmiče trenutno u I Kantonalnoj ligi, a prioritet je povratak u viši rang jer nam je kao Općini i Klubu mjesto da se tamo i takmičimo. Naš sugrađanin koji je na privremenom radu u R Sloveniji  je u razgovoru sa mnom izrazio želju da na ovaj način pomogne NK “Vitez”. Za igrače Viteza, koji predstavljaju Općinu Bužim na najljepši način, uspjeli smo obezbijediti potpunu sportsku opremu u vrijednosti od oko 3.000,00 KM. Dakle, cilj nam je da pored finansijske pomoći iz budžeta nađemo i druge načine kojima ćemo pomoći sportskim klubovima. Tako da današnja donacija sportske opreme  samo jedan primjer kako se svi trebamo odnositi kada je u pitanju razvoj sporta u našem Bužimu. Mi ćemo i dalje nastaviti pomagati na svaki mogući način”, rekao je načelnik Mersudin Nanić.

“Ovakve donacije su uvijek dobrodošle. Ovom prilikom se zahvaljujem načelniku Mersudinu Naniću koji je našao donatora i sponzora, te nam omogućio ovakvu jednu opremu za prvi tim. Mi sad rasterećeni i možemo se fokusirati na utakmice koje su pred nama. Svakako nam je cilj povratak u II ligu Federacije BiH, grupa Zapad. Na kraju se zahvaljujem donatoru koji nam je obezbijedio novu sportsku opremu, kao i sponzorima koji su uradili reklamu na našoj opremi a to su firme Abi-Comerc, Kov-Grad i Klostermeier Majdan”, rekao je trener NK Viteza Edham Eminić.

Podrška načelnika Nanića sportu kroz ovu donaciju je samo jedan od načina na koji se doprinosi afirmaciji i razvoju sporta na području Općine Bužim. Cilj je motivisati mlade da se bave sportom i time poticati zdrav način života.